Συγκρότηση – Αρμοδιότητες

Αργυρούπολη, 25/05/2011

                                                                                                            Αρ. πρωτ.  : 150

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Στις 23 Μαίου συγκροτήθηκε με ομοφωνία σε σώμα η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Αττικής της ΠΕΕΚΠΕ που προέκυψε από την ψηφοφορία της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης της 4ης Μαίου 2011. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη και όλοι ανέλαβαν καθήκοντα. Η σύνθεση της νέας Διοικούσας Επιτροπής καθώς και της Εξελεγκτικής Επιτροπής είναι:

Δ.Ε.

Γιώργος Φαραγγιτάκης, (Υπεύθυνος ΚΠΕ), Πρόεδρος

Μάγδα Σπανού, (Υπεύθυνη Π.Ε.), Γενική Γραμματέας

Γεωργία Τζανετουλάκου, (Δ/ντρια Γυμνασίου), Ταμίας

Σκρίνης Ευάγγελος, (τέως Δ/ντής, Δημ. Σύμβουλος), Α’ Αντιπρόεδρος

Κινικλή Μαρία, ( Καθηγήτρια Γυμνασίου), Β’ Αντιπρόεδρος

Βασιλούδης Γιάννης, (Δάσκαλος), Γ’ Αντιπρόεδρος

Σμπαρούνης Θεμιστοκλής, ( Εκπαιδευτικός ΚΠΕ), Μέλος

Πήλιουρας Παναγιώτης, ( Σχολικός Σύμβουλος), Μέλος

Παπάντος Παντελής, (Δ/ντής Δημ. Σχολείου), Αναπληρωματικό Μέλος

Καζάνης Δημήτρης, ( Πανεπιστημιακός), Αναπληρωματικό Μέλος

Πεβερέτου Αφροδίτη, (Καθηγήτρια Εσπερινού Γυμνασίου), Αναπληρωματικό Μέλος

Κινικλής Γιάννης, (Δάσκαλος), Αναπληρωματικό Μέλος

Ε.Ε.

Ορεινός Θεόδωρος (Σχολικός Σύμβουλος)

Χατζημιχαήλ Μαριάννα (Υπεύθυνη ΠΕ)

Παπασπύρου Απόστολος (Καθηγητής Λυκείου)

Η πρώτη συνεδρίαση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και διατυπώθηκαν οι πρώτες προτάσεις για δράσεις κατά τη διάρκεια της θητείας. Η εκδρομή που ζήτησαν οι συνάδελφοι κατά τη Γενική Συνέλευση θα γίνει στην Ορεινή Αρκαδία το φθινόπωρο και θα περιλαμβάνει εκπαίδευση στον ορεινό όγκο του Μαινάλου (Καζάνης – Σμπαρούνης), επισκέψεις στο Μουσείο Υδροκίνησης της Δημητσάνας και στο Σπήλαιο των Λιμνών του Χελμού. Η διανυκτέρευση θα γίνει σε ξενοδοχεία και ξενώνες στο Λεβίδι Αρκαδίας και θα προηγηθεί συνεστίαση με ορχήστρα σε τοπική ταβέρνα.

Σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη δράσεων αλλά και διαλόγου συμφωνήθηκε η παρακάτω κατανομή αρμοδιοτήτων για την καλύτερη υποστήριξή τους:

Η Μάγδα Σπανού αναλαμβάνει τη σχέση με τους Υπευθύνους Π.Ε. των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, η Γεωργία Τζανετουλάκου και Παντελής Παπάντος αναλαμβάνουν τις σχέσεις με τους Διευθυντές σχολικών μονάδων Β/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα. Ο Βαγγέλης Σκρίνης αναλαμβάνει τις συνεργασίες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Μαρία Κινικλή θα είναι υπεύθυνη για τη συγκρότηση ομάδας Νηπιαγωγών. Ο Γιάννης Βασιλούδης μαζί με τον Γιάννη Κινικλή θα έχουν την ευθύνη δράσεων για θέματα περιβάλλοντος και υγείας. Ο Θεμιστοκλής Σμπαρούνης και ο Δημήτρης Καζάνης θα έχουν την ευθύνη οργάνωσης εκπαίδευσης στο πεδίο. Ο Παναγιώτης Πήλιουρας θα είναι υπεύθυνος για τις σχέσεις με τους Σχολικούς Συμβούλους και η Αφροδίτη Πεβερέτου αναλαμβάνει τα θέματα συνεργασιών με εσπερινά σχολεία και με κοινότητες απεξάρτησης. Υπεύθυνοι για την ιστοσελίδα του παραρτήματος θα είναι ο Γιάννης Κινικλής, ο Θεμιστοκλής Σμπαρούνης και ο Γιάννης Βασιλούδης.

Γενική ήταν η διαπίστωση από όλους τους παρευρισκόμενους ότι το Υπουργείο Παιδείας για μια ακόμη φορά δεν κατάφερε να συγχρονίσει και να συντονίσει τις προκηρύξεις των θέσεων των Σχολικών Συμβούλων, των Διευθυντών Σχολείων και των Υπευθύνων ΚΠΕ και Σχολικών Δραστηριοτήτων με αποτέλεσμα να αναμένεται νέα αναστάτωση με πιθανές μετακινήσεις από θέση σε θέση. Ειδικότερα σε ότι αφορά στα ΚΠΕ και στους Υπευθύνους ΠΕ η αναμονή και η ανησυχία παρατείνονται παρά το ότι στο Συνέδριο των Ιωαννίνων είχε επίσημα ανακοινωθεί ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο θα ήταν έτοιμο το Μάρτιο.

Τέλος συμμετέχουμε στο σεμινάριο Δια Βίου Μάθησης για τα παράκτια οικοσυστήματα που διοργανώνει το ΚΠΕ Αργυρούπολης στις 16 & 17 Ιουνίου σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ και με το Κέντρο της Εκκλησίας και καλούμε τα μέλη μας να κάνουν το ίδιο εφόσον το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις τους.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή,

Η Γενική Γραμματέας                                                                                   Ο Πρόεδρος

Μάγδα Σπανού                                                                                   Γιώργος Φαραγγιτάκης

          

Αφήστε μια απάντηση