Αρχείο
Κατηγορίες
Ημερολόγιο
Ιούνιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαΐ    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Δράσεις

Ημερολόγιο Ανακοινώσεων, Εκδηλώσεων, Σεμιναρίων,  Δράσεων κ.λ.π.

Koπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2019

Στη φετινή συνεστίαση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΕΚΠΕ Αττικής στην ταβέρνα «Νερόμυλος» συμμετείχαν 60 συνολικά συνάδελφοι (εκπαιδευτικοί Σχολείων και ΚΠΕ, Διευθυντές, Υπεύθυνοι ΠΕ, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, εκπρόσωποι του Δήμου).

Οι παρέες πέρασαν καλά, συζήτησαν και τραγούδησαν (πιο δυνατά από όλους η Β’ Αθήνας και η Αργυρούπολη). Τυχεροί στα νομίσματα ο Γιώργος από το 4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, η Θεολογία από το ΚΠΕ Δραπετσώνας και η Φαίη από το 93ο Δημοτικό Αθηνών.

Ο Πρόεδρος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις φετινές καθυστερήσεις του Υπουργείου που είχαν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό του αριθμού των προγραμμάτων στα Σχολεία και των Εκπαιδευτικών Επισκέψεων στα ΚΠΕ. Υπενθύμισε ότι είναι ευθύνη της Διοίκησης να εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία και ότι στην εποχή μας η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση είναι κατεπείγουσα προτεραιότητα, με δεδομένα τα οξυμένα προβλήματα ( όπως δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες, διάβρωση κ.α) που είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής και απειλούν ζωές, οικισμούς και παραγωγικές υποδομές. Επίσης αναφέρθηκε στους δεσμούς δεκαετιών που συνδέουν τους συναδέλφους του Παραρτήματος σε μια σταθερή συνεργασία με αποδέκτες τα παιδιά, με στόχο την προώθηση αξιών, γνώσεων και δράσεων για έναν καλύτερο κόσμο.

Η Διοικούσα Επιτροπή προανήγγειλε ημερίδες του Συλλόγου για το παραμύθι ως εργαλείο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά (το Μάρτη στη Β’ Αθήνας), για βιωματική προσέγγιση της ρεματιάς του Χαλανδρίου τον Απρίλη και για προβληματισμό σχετικά με τις διαστάσεις και τις προτεραιότητες της Εκπαίδευσης για την Αειφορία, στην Αργυρούπολη.

 

Επιμορφωτική Δράση Πεδίου στην Πάρνηθα με θέμα «Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας: Ορεινή πεζοπορία και εξερεύνηση περιβάλλοντος»
Tο Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε Επιμορφωτική Δράση Πεδίου στην Πάρνηθα με θέμα «Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας: Ορεινή πεζοπορία και εξερεύνηση περιβάλλοντος». Οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας & Β/θμιας που συμμετείχαν, απόλαυσαν την ηλιόλουστη -σχεδόν Ανοιξιάτικη- μέρα και έμαθαν με βιωματικό τρόπο σημαντικά θέματα για τον Εθνικό Δρυμό της Αττικής: το οικοσύστημα, την καταστροφική πυρκαγιά του 2007, τη μεταπυρική διαχείριση και τα μέτρα δασοπροστασίας καθώς και για το πως να οργανώνουν εκπαιδευτικές εκδρομές με τους μαθητές τους. Η δράση περιελάμβανε επίσκεψη στο μικρό μουσείο της Πάρνηθας, ανάβαση με το τελεφερίκ, πεζοπορία μήκους περίπου 6 χιλιομέτρων από το καταφύγιο “Μπάφι” (1.150 μ. υψόμετρο) στο Πυροφυλάκιο της Σκίπιζας (στα 1.300 μ.) και επιστροφή, γεύμα & συζήτηση στο καταφύγιο και τέλος επίσκεψη στο “Πάρκο των Ψυχών” (μνημείο της πυρκαγιάς του 2007). Επτά ώρες στο βουνό, πέρασαν νεράκι, ούτε καταλάβαμε πως έφτασε η ώρα να χαιρετίσουμε την πανέμορφη Πάρνηθα.
Η επιμορφωτική ομάδα αποτελείτο από μέλη του Δ.Σ. των Εθελοντών Δασοπροστασίας Αττικής (ΕΔΑΣΑ) και από τον Θεμιστοκλή Σμπαρούνη, ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Βασιλούδη είχαν και το συντονισμό της δράσης.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος

Ημερίδα: “Ρεματιά Χαλανδρίου: Εξερευνώντας το φυσικό & πολιτιστικό περιβάλλον” (29/4/2017)

Tο Σάββατο 29 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε Επιμορφωτική Δράση Πεδίου – Ημερίδα στη Ρεματιά Χαλανδρίου με θέμα «Ρέμα Χαλανδρίου: Εξερευνώντας το φυσικό & πολιτιστικό περιβάλλον”.
Η δράση περιελάμβανε πεζοπορία μήκους περίπου 3,5 χιλιομέτρων στην κοίτη του Ρέματος και ποικιλία βιωματικών δραστηριοτήτων μέσα από τις οποίες γνωρίσαμε τη γεωμορφολογία, χαρακτηριστικά είδη χλωρίδας και πανίδας, ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία καθώς και επεμβάσεις του ανθρώπου για τη διαχείρισή του ρέματος. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε στην εστία νεότητας του Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου όπου έγινε και η αξιολόγηση της δράσης.

Η επιμορφωτική ομάδα απετελείτο από τους: Κωνσταντινίδη Βασίλειο, Γκότζο Δημήτριο και Σμπαρούνη Θεμιστοκλή, ο οποίος είχε και το συντονισμό της δράσης.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος

Ημερίδα “Π.Ε. & Φυσικές Επιστήμες” (29/3/2017)

Tην Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο ΚΠΕ Αργυρούπολης Ημερίδα με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Φυσικές Επιστήμες» με τα παρακάτω θέματα και τους αντίστοιχους εισηγητές:

1) «Αδύνατα σημεία σε σχέση με τις θεματικές προτεραιότητες και το περιεχόμενο των σχολικών προγραμμάτων Π.Ε.» (Γιώργος Φαραγγιτάκης)
2) «Πληροφορία ή επιστημονική γνώση και κοινωνική μάθηση; πρόταση για κριτική προσέγγιση» (Χριστίνα Παπαζήση)
3) «Βιομηχανική Οικολογία, μια άλλη Οικολογία» & Παιδαγωγικό εργαστήριο για τα απόβλητα μέσα από φωτογραφίες (Θάνος Ιωάννου)
4) «Με το μικροσκόπιο εξερευνώ τον κόσμο» (Θοδωρής Ορεινός & Θεμιστοκλής Σμπαρούνης)

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος

Ημερίδα για Παραμύθι στην Π.Ε. (15/3/2017)

Tην Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο ΚΠΕ Αργυρούπολης Ημερίδα με θέμα «Το Παραμύθι στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν παρακολούθησαν ένα από τα 3 παράλληλα εργαστήρια με συντονιστές: τον κύριο Δημήτρη Προύσαλη («Το λαϊκό παραμύθι μέσα από τις παραλλαγές του: Από τη «μοναδικότητα» της καταγραφής στην πολλαπλότητα της υπόθεσης»), τις κυρίες Ιωάννα Φώκου και Χρυσαφία Λάμπρου («Για το αμίλητο νερό, παραμύθι θε να πω να το κάνω μιλημένο και με όλους μοιρασμένο») και την κυρία Μάγδα Σπανού («Το Παραμύθι, εργαλείο για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση – Οι απίθανες περιπέτειες του Ονούφριου Νερουλάκη»).
Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος
   

KOΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2017

Το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου έγινε η συνεστίαση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Παραρτήματος Αττικής στο ταβερνάκι του Σπύρου. Παρά το κρύο, τις γρίππες και τις δυσκολίες της εποχής, πήραν μέρος 55 συνάδελφοι. Όπως φαίνεται και απο τις φωτογραφίες που ακολουθούν το κλίμα ήταν πολύ καλό, κυριαρχούσε η καλή διάθεση και το κέφι, συζητήσαμε πολλά και διάφορα, ακούσαμε τραγούδια και ήπιαμε κρασάκι. Τα πέντε τυχερά νομίσματα αντιστοιχούσαν σε βιβλία. Ανακοινώθηκαν και οι επόμενες 3 δράσεις του Παραρτήματος (15 Μαρτίου για το Παραμύθι στην Π.Ε., 29 Μαρτίου “Π.Ε. και Φυσικές Επιστήμες” και μετά το Πάσχα Εκπαιδευτική Πεζοπορία στη Ρεματιά Χαλανδρίου. Ευχόμαστε η καινούρια χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη!

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος”

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΕΚΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ 2013-2015

Επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τον απολογισμό του ΠΕΕΚΠΕ Αττικής για την περίοδο 2013-15:

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΕΚΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ 2013-15

 

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2015

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Αττικής

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Αττικής


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Παράρτημά μας οργάνωσε βραδυνή συνεστίαση στις 29 του Γενάρη σε Αργυρουπολίτικη ταβέρνα για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου. Η προσέλευση των μελών ήταν ικανοποιητική και ως προς τον αριθμό και ως προς τη σύνθεση. Η γιορτούλα μας ήταν ζεστή, χαρούμενη, γεμάτη συζήτηση, χαμόγελα και μουσική. Ο παπα-Βαγγέλης διάβασε την ευχή. Η πίτα ήταν νοστιμότατη. Οι τέσσερις συνάδελφοι που τους έτυχαν τα νομίσματα κέρδισαν βιβλία και δώρα. Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε για τη συμμετοχή, ευχήθηκε σε όλους υγεία & πρόοδο για την νέα χρονιά και καλή επιτυχία στο έργο της νέας Κυβέρνησης με καλύτερες μέρες για την πατρίδα, την παιδεία και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.


Η Διοικούσα Επιτροπή εύχεται σε όλους σας Υγεία, Αγάπη και Δημιουργική δουλειά για το 2015.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:

 

Ιούνιος 2023

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
WP Events Calendar is proudly sponsored by True Media Concepts

Δράσεις της ΔΕ του παραρτήματος ΠΕΕΚΠΕ Αττικής

(Σεπτέμβριος 2009 – Μάιος 2011)

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2010

28-01-2010

 • Βραδινή συνεστίαση 85 μελών σε ταβέρνα
 • Ανακοίνωση προγράμματος δράσεων 2010
 • Διανομή περιοδικού

 

 

Μέσα στο 2009 πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

  1. Συμμετοχή στην εκδήλωση στο παλιό αεροδρόμιο με τον καθηγητή του Πολυτεχνείου dr Μπελαβίλα, για το πάρκο πρασίνου του Ελληνικού. (Σεπτέμβριος 2009)

2. Έκδοση και διανομή του περιοδικού του παραρτήματος «άκρως εκπαιδευτΟΙΚΟ» με συνέντευξη του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Berkeley της Καλιφόρνιας dr Κωνσταντίνου Σπανού (Οκτώβριος 2009)

3. Συνεργασία με τη WWF Ελλάς στην πρεσβεία της Δανίας σε εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή και εισήγηση της Γραμματέως του παραρτήματος.(Νοέμβριος 2009)

Η Δ.Ε. του παρ/τος Αττικής σε συνεδρίασή της στις 12 Ιανουαρίου, απεφάσισε την υλοποίηση των παρακάτω δράσεων για το 2010:

1.  Συνεστίαση και κοπή πρωτοχρονιάτικη πίτας στις   28 Ιανουαρίου

2.  Επιμορφωτικό διήμερο σε συνεργασία με τη Νομαρχία Πειραιά, το ΕΛΚΕΘΕ, τη WWF Ελλάς, το σκηνοθέτη Σπ. Σιάκα κ.ά. στις 18 και 19 Φεβρουαρίου στον Πολυχώρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στον Πειραιά.

3.  Εκπαιδευτική επίσκεψη στο επιχειρησιακό κέντρο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για το δίκτυο των Δασικών Πυρκαγιών,

4. Επιμορφωτική ημερίδα στο «Λεόντειο» Λύκειο Πατησίων στις 20  Μαρτίου.

5. Επιμορφωτικό διήμερο στο «Μίκης Θεοδωράκης» της Αργυρούπολης το Μάιο, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Αθηνών, την τοπική αυτοδιοίκηση, επιστημονικούς φορείς, ΜΚΟ κ.ά.

   6. Συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Τον Ιούνιο του 2010, το παράρτημα της Αττικής συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για το Περιβάλλον, στο Ζάππειο.

7. Σύμπραξη εκπαιδευτικού προβληματισμού και αλληλοεπιμόρφωσης  με τη Δ.Ε. του παραρτήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.

8. Ταχυδρομικές αποστολές του περιοδικού της Ένωσης & ενημερωτικών δελτίων.

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

(17.00 -21.00)

 •     ΡΑΪΤΣΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, Δρ Θαλάσσιας Βιολογίας: «Κλιματική Αλλαγή και επιπτώσεις στη Θαλάσσια Βιολογία»
 •     ΖΕΝΕΤΟΥ ΑΡΓΥΡΩ, Δ/ντρια Ερευνών του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε: «Ξενικά είδη στις Ελληνικές θάλασσες»
 •     ΣΒΟΡΩΝΟΥ ΕΛΕΝΗ, Υπεύθυνη Π.Ε. WWF Ελλάς, ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων WWF Ελλάς: «Βιοποικιλότητα – Εξέλιξη – Απειλούμενα Είδη»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

(17.00-21.00) 

 •     ΣΙΑΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ, Δάσκαλος – Σκηνοθέτης: «Εργαστήριο κινουμένων εικόνων» (ANIMATION)
 •     ΜΟΣΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Δρ. Εγκληματολογίας, Βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη: «Τα δικαιώματα του παιδιού στο σχολείο»
 •     ΔΕ ΠΕΕΚΠΕ Αττικής και συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: «Τα προβλήματα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα Σχολεία και τις υποστηρικτικές δομές της Νομαρχίας Πειραιά»

 

 •            ΜΠΑΜΠΙΛΑ ΕΛΕΝΗ-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, Υπεύθυνες Π.Ε. Α΄Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Αθηνών: «Πόλη και ελεύθεροι χώροι-μια εκπαιδευτική πρόταση»
 •            ΚΑΠΠΑ ΝΙΚΗ, εκπαιδευτικός, μέλος Δ.Ε. και μαθήτριες του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών (Καρπιούκ Ντιάνα, Λαμάι Τζουλιάνα, Τσελάκ Βικτώρια, Ντραγκομίρ Νίκη): «Το πρόγραμμά μας για το νερό και τη θάλασσα-Εντυπώσεις από το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας»
 •            ΤΖΑΝΕΤΟΥΛΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, εκπαιδευτικός, Β’ Αντιπρόεδρος Δ.Ε. και μαθήτριες του 43ου Γυμνασίου Αθηνών(Θεοδόση Δήμητρα, Παπαδοπούλου Μαριαλένα, Ψωμιάδη Μαριαλένα, Κουφάκη Ειρήνη): «Η εμπειρία μας από το πρόγραμμα για τις δασικές πυρκαγιές στο πλαίσιο του Χρυσοπράσινου Φύλλου»
 •            Δ.Ε. Παραρτήματος ΠΕΕΚΠΕ Αττικής και συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: «Προβλήματα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία της Αθήνας και στις υποστηρικτικές δομές»

Κάθε εισήγηση διαρκεί 30 λεπτά και ακολουθείται από συζήτηση 15 λεπτών πλην της τελευταίας όπου θα ισχύσει το αντίστροφο. Προβλέπεται ημίωρο διάλειμμα.

2ωρη συνάντηση με τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Αττικής κ. Γιάννη Κουμέντο στις 22-3-2010.

Συμμετείχε 5μελής αντιπροσωπεία της Δ.Ε. και συζητήθηκαν τόσο τα γενικά προβλήματα τοτ θεσμού στα Σχολεία και στις υποστηρικτικές δομές όσιο και τα ιδιαίτερα προβλήματα στη Αττική.

Εκδόθηκε και κοινοποιήθηκε ενημερωτικό δελτίο και ακολούθησε συνέλευση των μελών στο ΚΠΕ Αργυρούπολης στις 13-4-2010.

Πραγματοποίηση επιμορφωτικής ημερίδας την Παρασκευή 7 Μαΐου 2010, 19.30΄, στο ΚΠΕ Αργυρούπολης

Την ημερίδα παρακολούθησαν μέλη της ΠΕΕΚΠΕ, εκπαιδευτικοί σχολείων και ΚΠΕ, Υπεύθυνοι ΠΕ, μέλη των δικτύων του ΚΠΕ Αργυρούπολης, εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής  κ.ά. (συνολικά 91 άτομα)

Περιεχόμενο: Σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα, έκφρασή τους στην Αττική και απάντηση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε περιφερειακό επίπεδο.

  Προσπαθώντας να ενισχύσουμε τη συλλειτουργία Επιστημονικών Ιδρυμάτων, εκπαιδευτικών φορέων, Αυτοδιοίκησης, ΜΚΟ και με προοπτική να γίνει ένα πρώτο βήμα για την περιφερειακή οργάνωση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εξασφαλίσαμε τη συνεργασία διακεκριμένων Πανεπιστημιακών, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της WWF Ελλάς και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής.

 

Ομιλητές: οι καθηγητές Μιχαήλ Σκούλλος του τμήματος Χημείας, Μαργαρίτα Αριανούτσου του τμήματος Βιολογίας, η επιστημονική συνεργάτης της WWF καθηγήτρια Ιωάννα Μολίνου, ο Αντινομάρχης Αθηνών Χάρης Πασβαντίδης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Ιωάννης Κουμέντος και ο πρόεδρος της ΠΕΕΚΠΕ Αττικής Γιώργος Φαραγγιτάκης.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν: η κλιματική αλλαγή, η διαχείριση του νερού, οι δασικές πυρκαγιές στην Αττική, το μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού, η εκπαίδευση για την Αειφορία, οι προοπτικές για την περιφερειακή οργάνωση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Συμμετοχή στην πανελλήνια συνάντηση Δ.Σ. και Δ.Ε. παραρτημάτων της ΠΕΕΚΠΕ στο ΚΠΕ Άμφισσας στις 9 και 10 –6-2010

Εκπροσώπηση από τον Πρόεδρο Γ. Φαραγγιτάκη και τον Αντιπρόεδρο Ε. Σκρίνη.

Στη συνάντηση εντοπίστηκαν μεγάλες καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από το ΥΠΔΒΜΘ και τέθηκαν οι βάσεις για τη διοργάνωση του 5ου Πανελληνίου συνεδρίου.

Όλα τα παραρτήματα παρουσίασαν τις δράσεις και τις απόψεις τους.

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ – ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

27-01-2011

 •  Βραδινή συνεστίαση 65 μελών σε ταβέρνα
 •  Ανακοίνωση προγράμματος δράσεων 2011
 •  Διανομή περιοδικού

Συμμετοχή στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΕΕΚΠΕ στα Ιωάννινα στις 28, 29 & 30-11-2010

 •  Μετακίνηση 35 μελών με πούλμαν
 •  Συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή
 •  Ευθύνη στη συνεδρία των πόστερ
 •  Συνδρομή στη γραμματειακή υποστήριξη
 •  Εισήγηση του Προέδρου «ο θεσμός των ΚΠΕ»
 •  Συνεστιάσεις – τραγούδι.

Συμμετείχαν 60 εκπαιδευτικοί και πολίτες.

Εισηγητές: Γιώργος Φαραγγιτάκης,

            Μάγδα Σπανού και Ελένη Σβορώνου.

Άλλες Δράσεις

 •  Οικονομικές συνδρομές στο κεντρικό Δ.Σ. και στο περιοδικό όπως ορίζεται από τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων.
 •  Ταχυδρομικές αποστολές των περιοδικών της ένωσης στα μέλη της Αττικής
 •  Συμμετοχή στο συμπόσιο της ΠΕΕΚΠΕ στο ΥΠΔΒΜΘ στις 15 και 16-4-2011
 •  Ευθύνη στη συνεδρία των πόστερ
 •  Εισήγηση του Προέδρου για το μέλλον  των ΚΠΕ σε συνάρτηση με τις θεσμικές ρυθμίσεις για το νέο σχολείο και τη δια βίου μάθηση.

Σεισμοί Παγκοσμίως