Αρχείο
Κατηγορίες
Ημερολόγιο
Φεβρουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν   Μαΐ »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Αρχείο μηνός Φεβρουάριος 2022

Διαδικτυακή ημερίδα για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων στις 28 Φεβρουαρίου 2022, 18.30-20.30

Eνημέρωση 14/3: Ανάρτηση παρουσιάσεων

«Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία & Εργαστήρια Δεξιοτήτων», Σταμούλης Ευθύμης, Σύμβουλος Α΄ ΙΕΠ

«Το “portfolio” ως μέσο αξιολόγησης στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων. H περίπτωση του Νηπιαγωγείου και των Α’ και Β΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου» Σοφία Καραγιάννη, Σύμβουλος Β΄ ΙΕΠ –
Σοφία Χωλίδη, Σύμβουλος Β΄ ΙΕΠ

“Το Σχέδιο Δράσης του Σχολείου στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων”, Παναγιώτης Πήλιουρας, Σύμβουλος Α΄ ΙΕΠ

 

Αγαπητοί φίλοι συνεχίζουμε την υλοποίηση των δραστηριοτήτων μας και την προσπάθεια μας ελπίζοντας ότι η πλανητική υγειονομική κρίση θα υποχωρήσει και θα μπορέσουμε να βρεθούμε και δια ζώσης. Δυστυχώς πάνω από την Ευρώπη πλανιέται αυτές τις μέρες και η απειλή του πολέμου.

Όπως έχουμε ενημερώσει, μετά τις δύο επιμορφωτικές ημερίδες μας για το θέμα των πλημμυρών με το ΚΕΠΕΑ Μουζακίου και με το ΕΛΚΕΘΕ και την ημερίδα παρουσίασης διδακτορικών διατριβών μελών του Παραρτήματός μας, προχωράμε σε ημερίδα που εστιάζει στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων αποτελούν διδακτική, εκπαιδευτική δράση, η οποία συνίσταται στη προσθήκη σε όλες τις τάξεις και για όλα τα πεδία νέων Θεματικών Ενοτήτων, με εστίαση στις δεξιότητες, στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου, αξιοποιώντας σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους μάθησης. Όσοι ασχολούμαστε με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση υλοποιούμε συστηματικά με τους μαθητές σχετικές εκπαιδευτικές δράσεις που σχετίζονται με το περιβάλλον και την αειφορία. Σκοπός των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων» είναι η ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στις μαθήτριες και στους μαθητές. Στους επιμέρους στόχους των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων περιλαμβάνονται η μάθηση μέσω ομαδοσυνεργατικής, δημιουργικής και κριτικά αναστοχαστικής διδακτικής μεθοδολογίας, η ενίσχυση των δεξιοτήτων ζωής, διαμεσολάβησης και υπευθυνότητας, η ενίσχυση των δεξιοτήτων ψηφιακής μάθησης, τεχνολογίας και προγραμματιστικής σκέψης.

Το συντονισμό της ημερίδας της 28 ης Φεβρουαρίου 2022 (Δευτέρα 18.30) θα έχει ο Αντιπρόεδρος της ΔΕ Παναγιώτης Πήλιουρας, Σύμβουλος Α΄ του ΙΕΠ. Μπορείτε χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο να δηλώσετε συμμετοχή στην ημερίδα συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα μέχρι το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια θα σας στείλουμε με mail το σύνδεσμο για εκείνη την ημέρα: https://forms.gle/PrK9aw3LzFqYzKL17

Δείτε το  σχετικό έγγραφο  της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής με το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας

Σεισμοί Παγκοσμίως